گیج های فشار روغنی به دلیل داشتن روغن درون محفظه نمایش، معمولاً گلیسیرین در برابر سیال هایی که به نسبت نوسان فشار در آنها بیشتر است، عملکرد بهتری داشته و به همین جهت دارای طول عمر بالاتر و قابل اتکا هستند؛ اما از جهت دیگر معمولاً قیمت بالاتری نیز دارند. از طرف دیگر گیج های خشک دارای قیمت پایین تر و نصب راحت تر هستند اما در مقابل نوسانات فشار و شوک کمتر مقاوم بوده و طول عمر پایین تری دارند.
آنچه محصولات گیج فشار ویکا را از سایر محصولات موجود در بازار متمایز کرده است، طول عمر و کیفیت بالای آلمانی است. این موضوع البته باعث شده است قیمت محصولات نیز نسبت به مشابه چینی بالاتر باشد اما برای صنایع حساس مانند نفت و گاز و هیدورلیک توصیه ما خرید گیج فشار ویکا اصل از نمایندگی ویکا است.
گیج فشار صفحه روغنی اصولا برای عملکرد بهینه در شرایط کاری سخت طراحی شده است . این تجهیز در نگاه اول شباهت بسیار زیادی با گیج فشار صفحه خشک دارد. یعنی گیج فشار روغنی درست مانند گیج فشار معمولی است با این تفاوت اصلی و عمده که درون محفظه نشانگر آن مملو از روغن است.
وجود انواع سیال های گرانرو در محفظه نمایش از مهمترین قابلیت های گیج فشار روغنی است. در واقع وجود اینگونه سیالات در محفظه با کاهش اصطکاک و لرزشهای ناشی از کارکرد سیستم، تکانه های عقربه نمایشگر را به حداقل رسانده و نتیجه را با پایین ترین ضریب خطا به نمایش می گذارد.
بنابراین می توان گفت وجود روغن در محفظه گیج های فشار در وهله اول سبب بالاتر رفتن دقت و کیفیت خوانش نتیجه می شود.
این ویژگی به خصوص در سیستم های پرفشار مانند نفت و گاز اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که میزان آسیب پذیری گیج و احتمال خطای اندازه گیری براثر ارتعاش و لرزش لوله ها افزایش می یابد.
از سوی دیگر ارتعاش و لرزش از مهمترین عوامل استهلاک و خرابی گیج های فشار صفحه خشک است زیرا اتصالات ظریف، محورها و چرخ دنده ها در معرض لرزش به شدت آسیب پذیر هستند و عملکرد آنها در تداوم این ارتعاشات به سرعت دچار مشکل می شود. همچنین در مواردی که رطوبت هوا در محیط کاری بالاتر از حد استاندارد باشد بخار گرفتگی روی صفحه علاوه بر آنکه مانع از خوانش صحیح صفحه نمایشگر می شود می تواند باعث زنگ زدگی و فرسایش اجزای داخلی گیج فشار شود. از مزایای دیگر فشارسنج روغنی این است که وجود سیال روغنی اصطکاک بین اجزای مختلف دستگاه را به شکل چشمگیری کاهش داده و از اجزا در برابر رطوبت ، اصطکاک ، ضربه و فرسایش محافظت می کند و با افزایش دادن مقاومت دستگاه در برابر این عوامل بر عمر و دوام آن می افزاید. بنابراین دیگر مزیت گیج فشار روغنی دوام و عمر بالای آن در مقایسه با گیج فشار خشک است.
رایج ترین سیالی که برای پر کردن محفظه انواع گیج فشار روغنی استفاده می شود، گلیسیرین است . این ماده به دلیل تحمل گرمائی بالا عموما از بهترین گزینه ها برای کاربرد در محیط های کاری مختلف می باشد. انواع گیج فشار روغنی که محفظه آن با گلیسیرین پرشده است معمولا بازه دمایی 20- تا 60+ درجه سانتیگراد عملکرد صحیح دارند.
از دیگر انواع مایعاتی که در دستگاه های فشارسنج صفحه روغنی کاربرد دارند می توان به سیلیکون و هالوکربن اشاره کرد.
سیال سیلیکون نسبت به دیگر سیالات روغنی از ویسکوزیته پایین تری برخوردار است و در انواع گیج فشار که برای کار در تغییرات دمائی شدید ، هوای سرد و دمای زیر صفر طراحی شده اند به کار می روند. معمولا نمونه های فشارسنج های صفحه روغنی که با سیال سیلیکون پر شده اند در بازه دمای کاری 40- تا 60+ درجه سانتیگراد کاربرد دارند.
در نهایت در مواردی که گیج فشار در معرض سیالات اکسیدکننده مانند اکسیژن ، هیدروژن پراکسید و یا کلر قرار داشته باشد ، محفظه روغنی با سیال هالوکربن پر می شود. این نوع گیج فشار از نظر کاربرد دمائی همانند گیج های پر شده با گلیسیرین هستند و در بازه دمائی 20- تا 60+ درجه سانتیگراد بهترین عملکرد را خواهند داشت.
اگر در حال بررسی قیمت گیج فشار روغنی هستید به طور کلی بهتر است بدانید روغن گلیسیرین روغنی با غلظت بالا و از منشا صابونی است که قیمت مناسب تری نسبت به سایر روغنهای دیگر دارد. در عین حال روغن سیلیکون از مشتقات نفت است که مواد اولیه آن نسبتا از قیمت بالاتری برخوردار است و همانطور که گفتیم در مقایسه با روغن گلیسیرین ویسکوزیته پایین تری داشته و رقیق تر است. به این ترتیب می توان گفت قیمت گیج فشار روغنی که با گلیسیرین پر شده اند نسبت به سایر مانومترهای روغنی مناسب تر است و کاربرد گسترده تری در صنایع دارند.
گیج فشار صفحه خشک و گیج فشار صفحه روغنی هر دو در کنترل میزان فشار سیال در سیستم عملکرد مشابهی دارند. عموما انواع گیج فشار صفحه خشک در مقایسه از قیمت پایین تری برخوردارند اما به دلیل آسیب پذیری در برابر ارتعاشات، تغییرات دما و رطوبت محیط معمولا عمر کوتاه تری نسبت به انواع گیج فشار روغنی دارند.
به طور کلی گیج فشار روغنی در مقایسه با گیج فشار خشک راندمان و دقت اندازه گیری بالاتری دارد. همچنین دقت و کیفیت خوانش صفحه نمایشگر و کنترل فرآیندها به دلیل کنترل لرزش ها و روانکاری و جلوگیری از تجمع مایعات در صفحه در محیط های کاری که رطوبت بالائی دارند در انواع گیج فشار روغنی نسبت به گیج فشار خشک بالاتر است. در مجموع تمامی نکات و مزایایی که در این صفحه در خصوص فشارسنج روغنی مورد بحث قرار گرفت که آن را به گزینه ی مناسب تری برای صنعت گران تبدیل می کند.
شرکت ویکا (Wika) یک شرکت آلمانی معتبر می باشد و به عنوان یک شرکت مشهور و متخصص در زمینه تولید تجهیزات ابزار دقیق و در زمینه تکنولوژی های اندازه گیری شناخته شده است. محصولات ویکا در زمینه فشار، دما، سطح، نیرو، شدت جریان و کالیبراسیون طراحی و تولید می شوند و هر کدام از این محصولات به گروه های مختلفی تقسیم شده اند.
در این نوشتار سعی شد عملکرد و کارائی گیج فشار در اندازه گیری سطح مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که قصد خرید انواع گیج فشار ویکا را دارید جهت بررسی مشخصات و مشاوره فنی بیشتر از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در نمایندگی ویکا در تماس باشید .